Saturday, October 13, 2012

Lokakuinen tulppaani

Muistin pitkästä aikaa, kuinka rentouttavaa ompeleminen on. Nuppineulojen kiinnitys tasaisin välimatkoin, ompelukoneen tuttu surina, omituisen muotoisten kankaanpalasten järjestyminen vaatteen osaksi. Tein vaihteeksi jotain lähtökohtana pelkkä kangas ja kaavat ja totesin, että tahdon tehdä sitä paljon enemmän.


Tämän hameen väänsin kahdesta kankaanpalasta, jotka olen joskus kirpputorilta pelastanut yhteishintaan 90 senttiä. Napit ja vetoketjukin löytyivät varastoista, eli hyvin edulliseksi tuli. Kaava on tulppanihame Suuri Käsityö -lehden numerosta 2/2008. Mallissa on juuri minun makuuni olevat suuret taskut, joiden ansiosta hame nousi ihan lempparilistalle. Myös etuosan laskoksista pidän kovasti. Etuvyötärökaitaleen harsin käsin kiinni, sillä minusta päissä olevien nappien kiinnitysteho ei riittänyt koko kappaleeseen. En tahdo koko ajan olla miettimässä, missä vyötärökaitale huitelee.


Minulla on itse asiassa tälläkin hetkellä aivan nenäni edessä pino kankaita, joille on olemassa suunnitelmia sekä valittuja kaavoja, mutta toteutus uupuu vielä. Taidan kyllä laittaa kaavapaperit rapisemaan lähipäivinä, kaipaan jälleen elämääni ompeluterapiaa.

9 comments:

  1. Tykkäilen hameesta ja väristä varsinkin:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Väri on mustakin ihan paras juttu - taskujen ohella (:

      Delete
  2. haluaisin ehkä tilata tulppaanimekon sinulta joskus... kun on rahaa... en osaa löytää hameita, omistan kaks sopivaa, toinen on se trikoolärpäke millä estetään vilauttelu ja toinen on nahkanen eli ei käy ihan arkikäyttöön :---D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ilmottelet vaan kun on rahaa niin mennään kangaskauppaan (:

      Delete

Palautetta sekä muita viestejä otetaan ilolla vastaan sieltä ruudun toiselta puolelta!
- Lotta

Feedback or just a simple hello from a reader is greeted with open arms!
- Lotta