Saturday, June 30, 2012

Siipirikko sudenkorento

Tiskirättien neulominen ja virkkaaminen on ollut nyt kovassa huudossa blogimaailmassa, joten pakkohan minunkin oli kokeilla, miltä bambulanka tuntuu puikoilla. Etsiskelin Ravelrysta kivoja malleja ja päädyin ihanaan sudenkorentomalliin. Langan tarttui mukaan itse asiassa kaupunkireissulta, jonka tarkoituksena oli ostaa lankaa neuletakkiin sekä nappeja. Sopivaa lankaa ei löytynyt ja nappikaupassa totesin, että vajaan viikon kuluttua koittava reissu Tallinnaan voi olla myös nappien hankkimiseen oiva tilaisuus. Päädyin siis ärsytyksessäni ostamaan kerän turkoosia bambulankaa (sekä kuntosalin kuukausikortin, mutta se nyt ei liity tähän..).


Bambulanka on ihanan pehmeää ja sitä oli mukava neuloa. Lisäsin ohjeeseen molempiin reunoihin 2 silmukkaa ja korkeudeen yhteensä 4 riviä, jotta sain rätistä vähän suuremman. Enemmänkin olisi voinut kokoa kasvattaa, vaikka on tuo 17,5cm  x 17,5 cm ihan riittävä. Kuviokin oli mukavan helppo, loistavaa telkkarineulottavaa, vaikka oikean puolen kerroksilla pitikin ohjetta vähän tutkia. Olisin kyllä voinut tutkia ohjetta vähän tarkemminkin, sillä rätin ollessa täysin valmis (myös langat päätelty), huomasin korennon toisessa siivessä virheen. Älkää edes kysykö, miten olen noin helpon kuvion tuolla lailla sählänny, en tosiaankaan tiedä. Päätin kuitenkin, etten pura, koska ei se ole tiskirätissä niin tarkkaa. Etenkään, kun rätti menee kuitenkin asustamaan laatikkoon ja odottamaan sitä päivää hamassa tulevaisuudessa, kun muutan omaan asuntoon.


Lankaa jäi yli reilusti, joten voin tehdä rammalle korennolle kaverin tai kaksi. Täytyy kyllä varmaan hankkia bambupuikot, koska jos ne ovat käyttömukavuudeltaan yhtä ihanat kuin bambulanka on, hipoisi neulominen täydellisyyttä. 

Lanka: Blend Bamboo 15 g
Puikot: 3,5 mm

No comments:

Post a Comment

Palautetta sekä muita viestejä otetaan ilolla vastaan sieltä ruudun toiselta puolelta!
- Lotta

Feedback or just a simple hello from a reader is greeted with open arms!
- Lotta