Saturday, October 1, 2011

Värikylläistä mummoilua

Olen kovin pahoillani radiohiljaisuudesta, eilinen viisi ja puoli tuntia kestänyt eväsretki (=yo-kirjoitukset) tekivät pidemmän koneella hengailun vähän vaikeaksi, mutta koska lukemista vältellessäni ehdin saada viisikin juttua valmiiksi ja jopa kuvatuksi. Nyt on siis luvassa oikein ryöppy kaikenlaista, kun koneella olo ei enää aiheuta huonoa omaatuntoa.

Tästä ekasta jutusta saittekin jo esimakua edellisen postauksen lankasateenkaaressa. Isoäidinneliöitähän ne olivat, ja tällainen ihanuus niistä syntyi.


Värikäs lankakasa muuttui vajaassa neljässä päivässä kymmeneksi suureksi isoäidinneliöksi jotka puolestaan yhdistyivät ympyrähuiviksi. Inspiraatio huiviin löytyi Novitan sivuilta, mutta sanoisin melkein omia väriyhdistelmiäni mallihuivia onnistuneemmiksi. En ollut tehnyt isoäidinneliöitä ala-asteen jälkeen, joten se tuntui mallina taas ihanan uudelta ja tuoreelta, etenkin kun tuollaiset sateenkaaren väriset asiat ovat houkutelleet jo pitkän aikaa. Tällä kertaa olin jopa niin älykäs, että päättelin jokaisen neliön langat heti valmistumisen jälkeen. On kuulkaa paljon mukavampaa päätellä 10 kuin sata lankaa kerralla!
Langat olivat  7veikkaa tai jotain suunnilleen sen paksuista, jämälankoja kaikki. Koukku oli muistaakseni 3,5. 

 Kuka tahtoo ryhtyä mun henkilökohtaiseksi kuvaajaksi/kuvanmuokkaajaksi. Saatoin ehkä käyttää hyväkseni tyhjää kuvisluokkaa kuvatakseni huivia ja sitten piti muokkailla vasemmalta puolelta vähän sotkuista taustaa pois. Saatoin samalla muokata myös kyynerpäätäni hieman....


Huivi on aivan hirmuisen ihana! Kierähtää nätisti kaksi kertaa kaulaan, käy kaikkien värien kanssa, lämmittää kivasti kaulaa ja piristää mustaa syksytakkia. Saatoin siis ehkä käyttää sitä viitenä päivänä putkeen heti sen valmistumisen jälkeen.. Ja huom, en ole koskaan ollut huivi-ihmisiä. Tästä lähtien taidan kyllä olla. Ainakin tämän tapauksen kohdalla.


Ps. Vielä ehtii osallistua Nooran arvontaan ja voittaa ihanan neulepannan!

4 comments:

  1. Tää on tosi hyvä! Ensin katsoin että onpas kaponen, mutta sehän meneekin kaksi kertaa kaulan ympäri niin hyvin näyttää toimivan. :)

    ReplyDelete
  2. Joo, kerran kaulan ympäri menevänä se olis kyllä liian ohut, mutta näin se on just sopivan paksu sisähuiviks (:

    ReplyDelete
  3. Hei tää on tosi hauska! Piristää asua kuin asua ja musta toi on todellista vanhan uusiokäyttöä. Isoäidinneliöt uuteen nousuun! Sulla on muutenkin kiva blogi ja oon sitä jo pitkään lueskellut!:) Aurinkoista syksyä!

    ReplyDelete
  4. Voi kiitos hirmuiseeti! Ihanaa syksyä sinnekin suuntaan! (:
    Ja kyllä, isoäidinneliöiden uusi valtakausi alkaa!

    ReplyDelete

Palautetta sekä muita viestejä otetaan ilolla vastaan sieltä ruudun toiselta puolelta!
- Lotta

Feedback or just a simple hello from a reader is greeted with open arms!
- Lotta