Saturday, September 17, 2011

Smurffien parhaat syksy-ystävät

Kuten ulos katsoessa voi päätellä, nyt on syksy. Ja syksyhän tietää sitä, että kaapista kaivetaan pipot, huivit, tumput, lämpimät neuleet sekä villasukat, jotka ainakin minulle ovat kaikkein rakkain lämpöasuste. Villasukkavarastoni on kooltaan jotain  5 ja 10 parin väliltä, kaikki rakkaan mummini joulumuorin neulomia, eli tunnearvoltaan valtavan rakkaita. 

Villasukkavarastossani on ollut tähän asti vain yksi vika. Sieltä ovat puuttuneet neutraalin väriset sukat, joita voisi käyttää esimerkiksi värikkäiden sukkahousujen kanssa tuntematta oloaan täysin typeräksi. No, nyt tuo puute on korjttu. Tässä tulee siis vastaisku värioksennuksille vol. 2.


Nämä sukat ovat olleet puoli-ikuisuusprojekti. Aloitin niiden neulomisen jo viime helmikuussa tehden toisen sukan heti valmiiksi ja toisen jalkaterän puoliväliin saakka. Sitten sukat unohtuivat kaiken muun alle ja tuli kesä, jolloin en niitä edes kaivannut. Nyt syksyn tullen villasukkaongelma palasi jälleen mieleen ja keskeneräiset sukat osuivat käteeni keskeneräisten töiden joukosta. Eikä niiden valmistumisessa kulunut enempää kuin pari hassua tuntia.


Sukat ovat ihan perusmallia, varsi 1o1n-joustinta (josta itse yleensä pidän 2o2n-joustinta enemmän), vahvistettu kantapää, lanka tuttua ja turvallista 7veikkaa. Mielenkiintoisuutta pyrin luomaan niihin kivalla raidoituksella, jossa kaksi eri harmaata ja musta vuorottelevat kaavalla 10 kerrosta mustaa, 5 vaaleanharmaata, 2 tummanharmaata, 5 vaaleanharmaata, 10 mustaa jne.
Ja hyvät ovat! Juuri sopivan kokoiset ja sopivan väriset. Katsokaa nyt kuinka kivalta ne näiden smurffijalkojenkin kanssa näyttävät! Enää ei tarvitse arpoa huonojen ja vielä kamalampien väriyhdistelmien välillä näiden pelastaessa tilanteen.


Nyt ei villasukkavarastoni väriskaalasta puutu enää kovin montaa väriä. Violetit yksilöt ovat olleet tuloillaan jo monta vuotta (vielä isompi ikuisuusprojekti, minä en vain jaksa ohuilla langoilla nyhräämistä) ja ne se suurin puute taitavatkin olla.

Nämä olivat muuten ihan ensimmäiset villasukat jotka tein itselleni (siis sellaiset, jotka valmistuivat..) enkä varmasti lopeta tähän! Olen päässyt hyvään neulontavauhtiin tässä viime viikkoina, nyt en malttaisi lopettaa ollenkaan. Ja kun valinta tapahtuu neulomisen ja matematiikan läksyjen välillä, arvaatte varmaan kumpi useimmiten ottaa niskalenkin...

No comments:

Post a Comment

Palautetta sekä muita viestejä otetaan ilolla vastaan sieltä ruudun toiselta puolelta!
- Lotta

Feedback or just a simple hello from a reader is greeted with open arms!
- Lotta