Wednesday, June 8, 2011

Lakitetuille

Kuten varmasti monella muullakin, oli minullakin viime lauantaina ohjelmassa juhlien kiertelyä. Omaan päähäni saan valkolakin painaa (toivottavasti) vuoden kuluttua, mutta viime lauantaina kävin juhlistamassa kolmen ystäväni 12 vuoden uurastuksen loppua.
Kahdelle näistä sankareista loihdin lahjat tapani mukaan aivan viimeisillä minuuteilla, vaikka kumpikin paketti on ollut suunnitteilla jo pidemmän aikaa. Nämä olivat itse asiassa vasta lahjojen part. 1, eli lisää on luvassa toivottavasti pian kunhan saan treffailtua ystäviäni kakkososan merkeissä.

Toinen ystävistäni oli virallinen Serbiaseuralaiseni ja matkan virallisena viihdykkeenä toimi Sopio-korttipeli. Peli on kahden brittiläisen serkuksen kehittämä ja hauskoine kortteineen varsin mainiota ajanvietettä.


Muutama esimerkki pakan korteista, peliä pelataan siis piste- ja efektikorteilla omaa pistesaldoa kartuttaen ja vastustajien vastaavasti pienentäen. Kuvat täältä.

Kortit ovat muutaman kuukauden käytössä ehtineet ikävästi nuhrautua pyöriessään laukun pohjalla, ja ansaitsivat ehdottomasti oman kotelon. Kortteja on pakassa yhteensä 72, eli enemmän kuin tavallisissa pelikorteissa, joten kotelo piti joka tapauksessa kustomoida juuri Sopiolle sopivaksi


Päätin tavoistani poiketen olla reipas käsityöläinen ja ommella kotelon kokonaan käsin. Pykäpistot pitävät reunat hyvin kasassa ja kirjailuun elävyyttä tuo ketjupisto. Nämä sattuvat lisäksi olemaan ainoat pistot jotka etupistojen lisäksi osaan.. Sopio-tekstin lisäksi kotelon takapuolelta löytyy korttien omistajan nimi myöskin ketjupistoilla kirjailtuna, jotta kaikki varmasti tietävät kenen kortit kyseessä ovat (vaikka minä olenkin havitellut pakan osaomistusoikeutta)


Kotelon saa kiinni kahdella nepparilla ja suureksi huojennuksekseni se mahduttaa sisäänsä koko pakan huoletta. Nyt täytyy vaan toivoa etteivät pelin tekijät julkaise lisäpakkaa ihan heti tai joudun väkertämään pian suuremman version.


Toiselle ystävälleni päätin 'taiteellisiä lahjojani' käyttäen piirrellä Super Mario -aiheisen kangaskassin. Projektia varten ostin pitkään katselemani kangastussipaketin viidellä eurolla Suomalaisesta kirjakaupasta. Nyt en ymmärrä miksi harkitsin monta kuukautta paketin ostoa, kahdeksalle tussille kun kertyi kappalehintaa vain reilu 60 senttiä.


Alkuperäinen suunnitelma oli piirrellä kuviot ihan oikeasti itse, mutta muutaman harjoituspiirroksen jälkeen totesin jälleen piirtotaitojeni rajallisuuden ja tyydyin piirtelemään netistä kaivelemani kuviot läpi.


Halusin ehdottomasti piirtää kuviota kassin molemmille puolille, koska tällaisessa koko kassin kattavassa kuviossa toispuoleisuus olisi ollut lähinnä hölmöä. Mukaan pääsivät minun mielestäni Mario-pelin hauskimmat hahmot kuten putkesta syöksyvä lihansyöjäkasvi, äkäinen Goomba, legendaarinen sieni sekä tietysti itse herra Mario. Taustalta ei voinut uohtaa myöskään laatikoita, kolikoita eikä hauskoja pilviä.


Vaikka tussi levisikin paikoin hieman ja piirronjäljestä näkee että itse piirtely tapahtui melko yölliseen aikaan, olen silti kovin tyytyväinen lopputulokseen. Tämän jälken ajattelin hyödyntää noita kangastussejani enemmänkin. Taidan vain ensin opetella piirtämään..

Oli hauskaa antaa vähän erilaisia yo-lahjoja. Lahjojen saajojen ilmeetkin kertoivat, että oli hauska yllätys saada jotain aivan muuta astioiden ja muiden perinteisten lahjojen joukkoon.

Onnea vielä kaikille millä tahansa tavalla valmistuneille eli niin peruskoulun, lukion kuin muun toisen asteen oppilaitoksen tai korkeamman asteen oppilaitoksen opintojen suorittaneille!

No comments:

Post a Comment

Palautetta sekä muita viestejä otetaan ilolla vastaan sieltä ruudun toiselta puolelta!
- Lotta

Feedback or just a simple hello from a reader is greeted with open arms!
- Lotta