Wednesday, January 26, 2011

To DIY In 2011

Vaikka vuotta on tässä kulututkin jo melkein yksi kahdestoistaosa, ei silti ole myöhäistä asettaa tavoitteita ensi vuodelle. On monia käsityöjuttuja mitä olen halunnut opetella tai tehdä muuten, mutta jotka ovat syystä tai toisesta jääneet tekemättä. Tänä vuonna on noiden asioiden aika.

Kirjoneule

Tahdon oppia tekemään kunnollista kirjoneuletta! Olen kerran yrittänyt hyvin säälittävin lopputuloksin räpeltää kasaan joka paikassa vilahdelleita Totoro-tumppuja Ravelrysta, silloin en päässyt kovin montaa kirjoneulekerrosta eteenpäin. Olen yrittänyt sisäistää ohjeistuksia langanjuoksutuksista ja minulla onkin jonkinlainen käsitys siitä miten ne pitäisi tehdä oikein, mutta käytännössä homma on kuitenkin vähän eri. Ajattelin opetella myös onteloneuletta jonka avulla kirjoneuleen tekeminen, ainakin tumpuissa, olisi helpompaa.

Ravelrysta löytyneet ankkasukat ovat kirjoneuletavoitteena.

Neulegraffiti

Suunnitelma oman neulegraffitin tekemisestä on muhinut mielessä jo pidemmän aikaa. En tiedä vielä minkälaisen graffitin tekisin tai mihin sen laittaisin, mutta ideana se on niin houkutteleva että minun on pakko kiinnittää tänä vuonna vähintään yksi graffiti jonnekin päin kotikaupunkia. Kenties graffiteissa voisi käyttää kirjoneulettakin, mikäli tuon tekniikan otan haltuuni.


Varastojen tyhjentäminen

Kuten aiemminkin olen todennut, löytyy minulta valtavat kasat kankaita jotka vain odottavat pääsevänsä käyttöön. Näiden kangaskasojen kanssa minun täytyy vain ottaa itseäni niskasta kiinni ja tarttua toimeen.Olemassaolevien kankaiden sekä kirppareilta ja kenties kangaskaupastakin löytyvien kankaiden kanssa olisi tarkoitus harrastaa myös paljon..


...Ompelua

Tämän vuoden ompelutavoitteet liittyvät vaatteiden tekoon alusta saakka, suunnittelusta kaavojen tekemisen kautta ompeluun. Viimeaikaiset ompeluprojektini ovat olleet liian paljon vain kirpparivaatteiden muokkauksia, helmojen lyhentelyä ja muuta sellaista. Tähän on kyllä tulossa muutos melko pian, olen huomenna menossa hankkimaan puuttuvia materiaaleja wanhojen jatkoja varten ommeltavaa mekkoa varten.


Trashion

Olen aiemminkin tehnyt karkkipapereista koruja ja asusteita mutta materiaalit ovat olleet niin kokeiluasteella etten ole kovin kestävää tulosta saanut aikaan. Nyt ostin kokeiluun pöytäliinan päällystämiseen tarkoitettua muovia ja ajattelin antaa karkkipaperikokeiluille uuden mahdollisuuden.




Jos pohtisin vielä hetken, keksisin varmasti vielä vaikka miten monta tekniikkaa ja projektia jotka haluan toteuttaa tänä vuonna, mutta taidan pitäytyä näissä niin toteutumismahdollisuudet pysyvät edes jotakuinkin realistisina.
Mitä uutta te haluatte kokeilla tänä vuonna?


PS. Elinan blogissa on kiva arvonta, käykääpä katsastamassa se! (:

3 comments:

  1. Hei,
    teitkö sen neulegraffitin? Blogissa ei ole suoraan sanottu, onko tuo hieno ympyrä kuvassa sinun graffitisi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moi!
      En ole tehnyt tuota rengasgraffitia itse, kuvan lähde löytyy sen alta. Tämä olivat vain juttuja joita halu(ai)sin tehdä, ainoastaan trashion-kuvat ovat omiani.
      Tein ensimmäisen neulegraffitini vasta viime lokakuussa, siitä voit lukea täältä: http://mennin.blogspot.com/2011/10/suunta-ylos.html

      Delete
    2. Hei taas!
      Kiitos kun vastasit. Laitoin s-postia sinulle.

      Päivi

      Delete

Palautetta sekä muita viestejä otetaan ilolla vastaan sieltä ruudun toiselta puolelta!
- Lotta

Feedback or just a simple hello from a reader is greeted with open arms!
- Lotta