Saturday, January 15, 2011

Polka dot -helmoja

Kulunut viikko on ollut kerta kaikkiaan melkoisen kamala. Liian vähän unta, liian paljon tekemistä. Koulun jatkumiseen ei osannut varautua kuitenkaan kunnolla ja lomalla unohtuneen läksyjen tekotaidonkin on joutunut opettelemaan jälleen uudestaan. Palaillaan kuitenkin vielä tuon ihanan, mutta liian yllättäen ja lyhyeen loppuneen loman tunnelmiin.. 

Kun loman viimeisellä viikolla vaihdoin huoneeni kalustusta osittain, löysin ison kasan hyllyille kerääntyneitä kankaita sekä kirpparilöydöksiä ja muita tuunausprojekteja. Pidin pari ompelupäivää ja sainkin kaappiini monta käyttövaatetta lisää, monet vain pikkukorjausten ansiosta. 
Tuolta kasoista löysin myös joskus kesällä Fidalta löydetyn pitkän, punaisen, valkopilkullisen hameen. Hame on löytö kesältä, mutta se ei ollut päätynyt ompelupöydälle vaan kangaskasan kätköihin piiloon. Kärsin edelleen jonkinasteisesta pallokaipuusta, joten hameen löydyttyä se pääsi heti ompelupäivän projektilistalle.


Hame oli siis pitkähkö ja siinä oli kolme halkiota, edessä, sekä kummallakin sivulla. Lisäksi edessä oli kummallinen nappilista jolla ei ollut oikeastaan mitään virkaa. Napit näyttivät lähinnä hassuilta, kuin pieleen menneiltä pallokuvioilta, ollessaan luonnonvalkoisia ja kankaan palloja isompia.



Napit saivat siis lähtöpassit ja hame lyheni jonkin verran käsittelyssäni, kuten varmasti oli jo arvattavissa. Otin myös vähän sisään hameen vyötärökappaleesta sekä ompelin tuon nappilistan kangastaitteen umpeen jotta se ei liehuisi ihan miten sattuu. 

Olishan sitä silittämistä tietysti voinut harkita ennen kuvaamista....

Ja siitä tuli herkullinen! Ennen kaikkea raidallista himoinneena on tämä palloihin siirtyminen ollut uutta, mutta tervetullutta vaihtelua. Tämän hameen hillitympi (siis kun vertaa toiseen pallohameeseeni) mutta kuitenkin mustasta poikkeava värimaailma on todella tervetullutta ja voin jo tässä vaiheessa luvata, että tämän hameen kanssa tullaan kokemaan vielä monia, monia ihania hetkiä.




6 comments:

  1. joo kyllä pallot on kivoja jossain määrin =)

    ReplyDelete
  2. Roosa-Maria: Niin, olishan se aika kamalaa jos jollain olis kaikki vaatteet eri värisiä palloja täynnä.. :")

    ReplyDelete
  3. Petra Ilona: Kiitos, mustakin. Just sellanen sopiva, ei vilise liikaa silmissä (:

    ReplyDelete
  4. oi lotta, mä rakastan tätä sun blogia ! unelmoin aina joskus et iteki osaisin jotain tämmöstä(: tätä on ihana aina lukea (; Siiri

    ReplyDelete

Palautetta sekä muita viestejä otetaan ilolla vastaan sieltä ruudun toiselta puolelta!
- Lotta

Feedback or just a simple hello from a reader is greeted with open arms!
- Lotta