Sunday, October 17, 2010

Lämpöasioita

Koska ilmat alkavat viilentyä, alkavat ainakin mun korvat, sormet sekä kaula jäätyä ulkona. Siksi laitoin puikot suihkimaan ja neuloin pipon ja tumput. Kaulaliinalle tarvitsi vain näyttää hieman ompelukonetta.



No okei, huijasin. Tumput neuloin oikeasti jo kesällä. Aloitin niitä juhannusaattona mutta helteillä ne unohtuivat ja valmistuivat vasta Mikan keikalle jonottaessa. Samat tumput näkyvät bannerissa keskeneräisinä. Lankana on huikean väristä, sinivihreäturkoosia 7 veljestä jota en voinut vastustaa kun sitä kaupassa näin. Puikoit olivat kokoa 4. Tumput ovat esittelyssä vasta nyt, koska sain langanpäät pääteltyä vasta viikko takaperin kun alkoi olla niin kylmä, että sitä vastaan piti suojautua tumpuilla.


Olen jo pari vuotta haaveillut tupsullisesta palmikkopiposta ja vihdoin sain aikaiseksi perehtyä palmikoiden saloihin ja tehdä pipon. Ohje löytyi Suuresta käsityölehdestä, numerosta 2/2010 (vaikka löysin saman ohjeen kyllä toisestakin numerosta) ja siinä oli juuri sopivasti palmikoita ja hauskaa pintaa ja selkeä ohje helpotti ensikertalaisen palmikkoneulontaa. Lankana käytin vaaleanharmaata Tempoa ja puikkoina numeroa 8.


Pipo valmistui melko nopeasti kun tajusin mallikaavion idean ja muutama ilta neuloen ja Greyn Anatomiaa seuraten riitti pipon valmistumiseen. Rakastan sitä jo nyt ja (melkein) odotan todella kylmiä säitä, jotta pääsen sitä käyttämään.


Kaulaliina on keväällä H&M:n miestenosastolta tehty parin euron alelöytö, jolle totesin olevan enemmän käyttöä ympyrähuivina, joten ompelin piiiiitkän huivin päät yhteen. Huivi kiertyy kaulan ympäri helposti neljä kertaa ja lämmittää ihanasti. Se on kauniin tummansininen, sopii kaiken kanssa olematta kuitenkaan tylsän värinen.

4 comments:

  1. Täytyy kyllä kehua, että noi lapaset on ehkä maailan täydellisimmän väriset!! Ostaisin heti jos tekisit toiset ;)

    ReplyDelete
  2. Ihana pipo! :)

    T: Ilppe

    ReplyDelete
  3. IHANAT lapaset, tahdon tuollaiset itselleni! Harmittaa vaa ku oon niin käsi kaiken kaa, etten oikeesti osaa mitää. : D koin suurta ylpeyttä tänään, kun osasin itse tehdä korvakorut !

    ReplyDelete
  4. iitsku: Toi väri on kyllä ihana! Ja lankaa löytyy vielä, että laitas viestiä niin pohditaan....

    ilppe: Tackar, mäkin tyksin (:

    Kiiamo: Jee, korvakoruista se lähtee!

    ReplyDelete

Palautetta sekä muita viestejä otetaan ilolla vastaan sieltä ruudun toiselta puolelta!
- Lotta

Feedback or just a simple hello from a reader is greeted with open arms!
- Lotta