Friday, July 23, 2010

Kaikki pitää aloittaa jostain

Tässä lähimenneisyydessä tein päätöksen.
Lähemmäs kolme vuotta jatkuneen blogimaailmassa pyörimisen jälkeen haluan minäkin kantaa korteni kekoon ja perustaa oman blogin satojen muiden rinnalle.
Tämä blogi tulee sisältämään paljon höttöistä selitystä, itse tehtyjä juttuja vaateompeluista koruihin, kankaanpainannasta kirppisostosten tuunaukseen sekä palasia elämästäni.

Yksi syy tämän blogin perustamiseen on se, että kun on joku paikka esitellä valmiita tuotoksia, on suurempi motivaatio tehdä asioita valmiiksi (suuri ongelma minulle). Olen aina innokas suunnittelemaan kaikenlaista ja aloittamaan isolla vaihteella, mutta aina jossain vaiheessa tökkää. Syitä on monia, eikä laiskuus suinkaan ole niistä pienin. Toivonkin, että saan tämän blogin avulla motivaatiota saattaa projektit loppuun asti.

Kai sitä pitää näin alussa esitellä itsensä, kuten hyviin tapoihin kuuluu.
Nimimerkin menni takana piileskelee 17-vuotias lukion tokan luokan elokuussa aloittava tyttönen. Rakastan intohimoisesti musiikkia monessa muodossa eivätkä käsityöt ja kaikenlainen itse tekeminen ole jäänyt paljon tuosta musiikista jälkeen.

Käsityöt ovat kuuluneet elämään viisi- tai kuusivuotiaasta, jolloin aloitin käsityökoulun jossa olenkin saanut hyvän pohjan eri tekniikoille kuten ompelu, virkkaus, huovutus, kankaanpainanta jne.. Kotona tykkään nykyään erityisesti väkerrellä koruja ja harjoittaa sekä tuunaus- että muuta ompelua. 


Korujen askartelu alkoi oikeastaan lahjalla ystävälle vuoden 2009 helmikuussa (minulla ei ollut vielä tuolloin edes korvareikiä) ja koska mieleni alkoi tehdä samantyylisiä korviksia itsellenikin, oli minun pakko ottaa reiät. Koska olen paitsi vähävarainen, myös pihi, teen itse mielummin korviksia kuin ostan niitä viisi kertaa suuremmalla hinnalla kaupoista. Tämän takia paikallinen askartelukauppa onkin suosikkiliikkeeni koko kaupungissa. Nykyään minulla on myös kaupasta ostettuja korvakoruja, koska sain ostettua niitä Skotlannista ja Amsterdamista paljon halvemmalla kuin Suomesta, mutta silti iso osa ja käytetyimmät koruni ovat itsetehtyjä. 


Ompelun makuun pääsin vasta hiljattain kun totesin, ettei pitkän aikaa rikki olevaksi luulemani ompelukone olekaan toimintakyvytön. Kirppisvaatteiden tuunailua se on enimmäkseen ollut tähän asti, mutta nytkin on pari ihan alusta saakka itsetehtyjä (ja suunniteltuja) vaatteita työn alla. Kun vaan löytyisi oikeat materiaalit sekä aikaa ja kärsivällisyyttä suunnitelmien toteuttamiseen.

Sen pitemmin sepustamatta, tervetuloa lukemaan blogiani, toivottavasti viihdyt!

No comments:

Post a Comment

Palautetta sekä muita viestejä otetaan ilolla vastaan sieltä ruudun toiselta puolelta!
- Lotta

Feedback or just a simple hello from a reader is greeted with open arms!
- Lotta